От 9 до 15 септември в страната се провежда традиционната Седмица

...
От 9 до 15 септември в страната се провежда традиционната Седмица
Коментари Харесай

Пожарникари провеждат седмица на безопасност в Русенско

От 9 до 15 септември в страната се организира традиционната Седмица на пожарната сигурност.
В Русе деянията стартират с Ден на отворените порти на 10 септември за възпитаници и жители и разискване на тематики по пожарната сигурност. В четвъртък, 12 ще се почетат починалите при осъществяване на служебния си дълг огнеборци. На 14 септември българските пожарникари и спасители ще отбележат своя професионален празник. Това заяви началникът на ОУ „ Пожарна безопасност и отбрана на популацията “ в Русе комисар Димитър Павлов
На 16 септември, в първия образователен ден, от 11 часа пл. „ Княз Александър Батенберг ” в Русе ще има проява и атрактивно показване на пожарна и избавителна техника, съоръжение и защитни средства.
Тревожна е статистиката с нараствания двойно брой (600) пожари с треви и шубраци през лятото по отношение на 2018 година Нарушителите се откриват доста мъчно, като от началото на годината са глобени единствено трима души.
Доброволното противопожарно формирование в Русе съществува единствено по документи. Част от хората били отпътували за чужбина, а други не запомнили, че са част от него. Наложило се набирането на нови доброволци, които към този момент минават нужното образование.
Все отново по време на катастрофи пожарникарите срещат поддръжка от локалните хора, оказват помощ им и доброволци от образуваните по общини отряди, добави комисар Павлов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР